Pedagógusoknak szóló képzéseink

A pedagógusoknak hétévente 120 órás továbbképzésen kell részt venniük (277/1997. (XII. 22.) Kormányrendelet). A továbbképzés az, amit a felelős miniszter is jóváhagy (alapítási engedéllyel rendelkező továbbképzés). A hétévenkénti továbbképzést az előzőben leírtakon túl, legfeljebb 25 %-ban teljesíteni lehet alternatív módon, például 30 óránál rövidebb, nem akkreditált képzéssel is. Képzéseink között mindkettő típus megtalálható. Ezek mellett ajánlatunkban megtalálható egy speciális, az iskolai közösségi szolgálathoz kapcsolódó, pedagógusoknak szóló tréning is.

Felnőttképzési engedéllyel rendelkező, 18 órás képzéseink:

• Gyermekek játszóházi vezetője képzés
    A képzés célja, néprajzi alapismeretek átadása, hagyományos magyar kézműves mesterségek bemutatása, szabadtéri játékok megismertetése. További cél a képzésben résztvevők kézügyességének fejlesztése, ünnepkörök és ahhoz kapcsolódó hagyományok bemutatása. Felnőttképzési engedély száma: E-000175/2014/D001

• Szabadidős tevékenységet vezető munkatársi képzés
    A képzés célja bemutatni a játék szerepét a személyiségfejlődésben, a konfliktus pedagógiát, a csoportdinamikai módszereket és elméleteket, a szabadidő pedagógia hasznosságát. A képzésben résztvevő elsajátíthatja a különböző csapatépítési technikákat. Felnőttképzési engedély száma: E-000175/2014/D003

Iskolai közösségi szolgálatra felkészítő tréning

• A középiskolába járó diákoknak az érettségi megszerzéséhez, 50 óra iskolai közösségi szolgálatot kell teljesíteniük. (2011. évi CXC. törvény) Az erre kijelölt pedagógusnak kell szerveznie a tanuló közösségi szolgálatának teljesítésével, dokumentálásával összefüggő feladatok ellátását. A megbízott pedagógusokat segíti ez a képzésünk, ahol a jogszabályok és ide kapcsolódó elméletek átadása mellett, gyakorlati segítséget kapnak iskolai közösségi tevékenységek szervezéséhez.