NTP-FTH-15-0090

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg az Egy Szikra a fiatal felnőtt tehetségek és az idős emberek között című programunk.
Az alapítvány a 2015. július 28-án meghirdetett, Nemzeti Tehetség Program, Fiatal felnőtt tehetségek társadalmi felelősségvállalását elősegítő programok támogatása nevet viselő felhívására adta be programötletét.

A Szikra Alapítvány a programot a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvánnyal és a Miskolci Egyetem BTK Modern Filológiai Intézet Nyelvi és Kommunikációs Kutatócsoportjával együttműködésben valósítja meg.

Az Egy Szikra a fiatal felnőtt tehetségek és az idős emberek között című programba egyetemista fiatalok és idős emberek kapcsolódhatnak be, és három különböző témájú műhelyben, szakértők segítségével végezhetnek értékteremtő munkát. Az egyik műhelyen a „harmadik kort” képviselő hazai és nemzetközi hálózatok feltérképezése, felmérése, kutatása történik majd. A másikon életút interjúk készülnek időskorúakkal, amelyekből a projekt végére egy kiadvány is készül. A harmadik műhely munkájába bekapcsolódók feladata lesz, hogy élménynapokat szervezzenek miskolci, illetve Miskolc környéki települések nyugdíjas klubjainak.

A műhelymunkák BAZ megyében valósulnak meg 2016. január és 2016. május között.

Képes beszámoló