Munkaerő-piaci szolgáltatásaink

Megváltozott munkaképességű munkavállalókkal kapcsolatos HR tanácsadás, szervezeti átvilágítás, tematikus tréningek Tudja-e, hogy ha az Ön cége 25 főnél többet foglalkoztat, akkor rehabilitációs hozzájárulás fizetésére köteles!?

Megtakarítást érhet el cége számára, ha nem a rehabilitációs hozzájárulás összegét fizeti be, hanem a büntetés helyett ténylegesen megváltozott munkaképességű dolgozót alkalmaz, aki munkájával hozzájárulhat cége sikeréhez. Hogyan tudja hosszú távon is hatékonyan, eredményesen, humánusan, ugyanakkor gazdaságosan beilleszteni a megváltozott munkaképességű munkavállalókat jelenlegi csapatába?

Megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásával járó előnyök, kedvezmények egyre ismertebbek a munkáltatók körében, de az ezzel járó kihívásokkal sokan most szembesülnek.

Az eredményes munkavégzéshez és hosszú távú foglalkoztatáshoz fontos a vezetők, munkatársak felkészítése. Ebben nyújtanak segítséget szolgáltatásaink munkáltatóknak, melyek egyedi megoldásokat kínálnak a hosszú távú foglalkoztatásért.

Szolgáltatási csomagunk elemei, melyek önállóan vagy csomagban is igénybe vehetőek:

• Szervezeti átvilágítás:
    megváltozott munkaképességű munkavállalók által is betölthető munkakörök azonosítása, munkakörelemzés

• Tréning:
    érzékenyítés és tudnivalók a megváltozott munkaképességű munkavállalókról

• Csapatépítés másképp:
    vállalati önkéntesség

• Coaching:
    vezetői coaching, csoportos coaching

• Egyedi rendezvények:
    saját élmény, szervezeti workshop, quizjáték, társasjáték, fórum, információs nap

A szolgáltatásaink önállóan vagy csomagban is rendelhetőek.
Egyedi árképzés lehetséges a pályázati lehetőségek, keretek figyelembe vételével!

Miért minket válasszon?

• Miskolcon élünk és dolgozunk, így kiválóan ismerjük a helyi munkaerő-piaci, szociális sajátosságokat, a megváltozott munkaképességű emberek helyzetét, motivációját.

• Konkrét esetek, kérdések feldolgozása:
    Az előre gyártott panelek helyett az igényfelmérésben feltárt konkrét esetekkel, példákkal dolgozunk, a felmerült kérdésekre keressük a választ közösen.

• Mérhető elemeket tartalmaz, így a megrendelő látja, hogy az indulási helyzethez képest milyen az érkezési helyzete a résztvevőknek a trénig zárása után. Erről írásos visszajelzést kap a megrendelő.

• Igénykövető tematika, módszertani illeszkedés:
    A tematika alapjainak megtartása mellett követjük a résztvevők felmerült igényeit és a kitűzött célok teljesülése mellett együtt alakítjuk a trénig tematikáját.

• A megszokott tréningfeladatok helyett kihívást jelentő, érdekes, innovatív feladatokkal dolgozunk (kulcskereső társasjáték, szociotechnikai akciójáték, action learning), melynek hatása a tapasztalataink szerint sokkal mélyebb és tartósabb szemléletváltozást, készségfejlődést eredményez. Emellett a szükséges információk átadása is megtörténik a résztvevők aktív bekapcsolódása mellett.

• Hosszú távú projekt / pályázati együttműködés lehetősége az ötlettől a megvalósításig.

• Akkreditált szervezetként a Szikra Alapítvány is foglalkoztat megváltozott munkaképességű munkavállalókat, így az általunk kínált szolgáltatások tartalmát szervezetirányítás, gazdaságosság oldaláról is mérlegelni tudjuk, saját tapasztalatainkat hasznosítva e területen is.