Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink civil szervezeteknek

Tevékenységünk több mint 10 évében számos civil szervezet, többségében alapítvány és egyesület létrehozásában működtünk közre, és több, mint 300 civil szervezet vette igénybe szolgáltatási csomagunk bemutatott elemeinek legalább egyikét (megalakulásunkkor elsősorban a nonprofit szervezetek részére nyújtandó szolgáltatásokra szakosodtunk).

Civil szervezetek működésével, adminisztrációjával kapcsolatos tanácsadás, szervezetfejlesztés, tematikus tréningek

A Szikra Alapítvány munkatársai, a civil szervezetek – alapítvány, egyesület – számára a tevékenységük során felmerülő pályáztatási, jogi, pénzügyi, adózási és könyvelési feladatokat több mint 10 éves tapasztalattal, szakszerűen végzik. Mi magunk is civil szervezetként működünk, tapasztaljuk a szervezeteket érintő változásokat, ismerjük a sajátosságokat, a civil szervezetek helyzetét, motivációját.

Az együttműködés révén adottá válik a hosszú távú projekt / pályázati együttműködés lehetősége az ötlettől a megvalósításig

• Mi szeretjük az adminisztrációt. Ezáltal szívesen, és tökéletességre törekedve végezzük azt.
  • És Ön?
  • Önnek más az álma?

Szeretné, ha több ideje, energiája maradna szervezete alaptevékenységére: ha lenne ideje civilnek lenni? Ha saját álmát valósíthatná meg? Szeretné újra élvezni a civil szervezeti létet? Szüksége van időnként, vagy rendszeresen segítségére, hogy valaki átvállalja Öntől az adminisztrációs feladatokat? Esetleg rendszertelenek az adminisztrációs és szervezési munkák szervezeténél?

A megoldást ügyviteli, adminisztrációs problémáira a Szikra Alapítvány nyújtja:

A Szikra Alapítvány adminisztrációs, szervezési, irodai, marketing és képzési szolgáltatásokat kínál azoknak a civil szervezeteknek, akik a legjobb minőségű munkát várják el, de nem kívánják vagy jelenleg nem tudják alkalmazottaik számát növelni.

A halogatás nem jó tanácsadó!
Ne tétovázzon, vegye fel velünk a kapcsolatot! Szolgáltatásaink folyamatos és eseti megbízással egyaránt igénybe vehetőek.

Szolgáltatási csomagunk elemei, melyek önállóan vagy csomagban is kérhetőek:

• Adminisztrációs szolgáltatáscsomag
  • Projektmenedzsment – Pályázati menedzsment
  • Coaching
  • Képzések
  • Egyedi rendezvények

Munkaerő-piaci szolgáltatásaink

Megváltozott munkaképességű munkavállalókkal kapcsolatos HR tanácsadás, szervezeti átvilágítás, tematikus tréningek Tudja-e, hogy ha az Ön cége 25 főnél többet foglalkoztat, akkor rehabilitációs hozzájárulás fizetésére köteles!?

Megtakarítást érhet el cége számára, ha nem a rehabilitációs hozzájárulás összegét fizeti be, hanem a büntetés helyett ténylegesen megváltozott munkaképességű dolgozót alkalmaz, aki munkájával hozzájárulhat cége sikeréhez. Hogyan tudja hosszú távon is hatékonyan, eredményesen, humánusan, ugyanakkor gazdaságosan beilleszteni a megváltozott munkaképességű munkavállalókat jelenlegi csapatába?

Megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásával járó előnyök, kedvezmények egyre ismertebbek a munkáltatók körében, de az ezzel járó kihívásokkal sokan most szembesülnek.

Az eredményes munkavégzéshez és hosszú távú foglalkoztatáshoz fontos a vezetők, munkatársak felkészítése. Ebben nyújtanak segítséget szolgáltatásaink munkáltatóknak, melyek egyedi megoldásokat kínálnak a hosszú távú foglalkoztatásért.

Szolgáltatási csomagunk elemei, melyek önállóan vagy csomagban is igénybe vehetőek:

• Szervezeti átvilágítás:
    megváltozott munkaképességű munkavállalók által is betölthető munkakörök azonosítása, munkakörelemzés
  • Tréning:
    érzékenyítés és tudnivalók a megváltozott munkaképességű munkavállalókról
  • Csapatépítés másképp:
    vállalati önkéntesség
  • Coaching:
    vezetői coaching, csoportos coaching
  • Egyedi rendezvények:
    saját élmény, szervezeti workshop, quizjáték, társasjáték, fórum, információs nap

A szolgáltatásaink önállóan vagy csomagban is rendelhetőek.
Egyedi árképzés lehetséges a pályázati lehetőségek, keretek figyelembe vételével!

Miért minket válasszon?

• Miskolcon élünk és dolgozunk, így kiválóan ismerjük a helyi munkaerő-piaci, szociális sajátosságokat, a megváltozott munkaképességű emberek helyzetét, motivációját.
  • Konkrét esetek, kérdések feldolgozása:
    Az előre gyártott panelek helyett az igényfelmérésben feltárt konkrét esetekkel, példákkal dolgozunk, a felmerült kérdésekre keressük a választ közösen.
  • Mérhető elemeket tartalmaz, így a megrendelő látja, hogy az indulási helyzethez képest milyen az érkezési helyzete a résztvevőknek a trénig zárása után. Erről írásos visszajelzést kap a megrendelő.
  • Igénykövető tematika, módszertani illeszkedés:
    A tematika alapjainak megtartása mellett követjük a résztvevők felmerült igényeit és a kitűzött célok teljesülése mellett együtt alakítjuk a trénig tematikáját.
  • A megszokott tréningfeladatok helyett kihívást jelentő, érdekes, innovatív feladatokkal dolgozunk (kulcskereső társasjáték, szociotechnikai akciójáték, action learning), melynek hatása a tapasztalataink szerint sokkal mélyebb és tartósabb szemléletváltozást, készségfejlődést eredményez. Emellett a szükséges információk átadása is megtörténik a résztvevők aktív bekapcsolódása mellett.
  • Hosszú távú projekt / pályázati együttműködés lehetősége az ötlettől a megvalósításig.
  • Akkreditált szervezetként a Szikra Alapítvány is foglalkoztat megváltozott munkaképességű munkavállalókat, így az általunk kínált szolgáltatások tartalmát szervezetirányítás, gazdaságosság oldaláról is mérlegelni tudjuk, saját tapasztalatainkat hasznosítva e területen is.