Munkaerő-piaci szolgáltatásaink

Munkaerő-piaci szolgáltatásaink

Megváltozott munkaképességű munkavállalókkal kapcsolatos HR tanácsadás, szervezeti átvilágítás, tematikus tréningek Tudja-e, hogy ha az Ön cége 25 főnél többet foglalkoztat, akkor rehabilitációs hozzájárulás fizetésére köteles!?

Megtakarítást érhet el cége számára, ha nem a rehabilitációs hozzájárulás összegét fizeti be, hanem a büntetés helyett ténylegesen megváltozott munkaképességű dolgozót alkalmaz, aki munkájával hozzájárulhat cége sikeréhez. Hogyan tudja hosszú távon is hatékonyan, eredményesen, humánusan, ugyanakkor gazdaságosan beilleszteni a megváltozott munkaképességű munkavállalókat jelenlegi csapatába?

Megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásával járó előnyök, kedvezmények egyre ismertebbek a munkáltatók körében, de az ezzel járó kihívásokkal sokan most szembesülnek.

Az eredményes munkavégzéshez és hosszú távú foglalkoztatáshoz fontos a vezetők, munkatársak felkészítése. Ebben nyújtanak segítséget szolgáltatásaink munkáltatóknak, melyek egyedi megoldásokat kínálnak a hosszú távú foglalkoztatásért.

Szolgáltatási csomagunk elemei, melyek önállóan vagy csomagban is igénybe vehetőek:

 • Szervezeti átvilágítás:
  megváltozott munkaképességű munkavállalók által is betölthető munkakörök azonosítása, munkakörelemzés
 • Tréning:
  érzékenyítés és tudnivalók a megváltozott munkaképességű munkavállalókról
 • Csapatépítés másképp:
  vállalati önkéntesség
 • Coaching:
  vezetői coaching, csoportos coaching
 • Egyedi rendezvények:
  saját élmény, szervezeti workshop, quizjáték, társasjáték, fórum, információs nap

A szolgáltatásaink önállóan vagy csomagban is rendelhetőek.
Egyedi árképzés lehetséges a pályázati lehetőségek, keretek figyelembe vételével!

Miért minket válasszon?

 • Miskolcon élünk és dolgozunk, így kiválóan ismerjük a helyi munkaerő-piaci, szociális sajátosságokat, a megváltozott munkaképességű emberek helyzetét, motivációját.

 • Konkrét esetek, kérdések feldolgozása:
  Az előre gyártott panelek helyett az igényfelmérésben feltárt konkrét esetekkel, példákkal dolgozunk, a felmerült kérdésekre keressük a választ közösen.
 • Mérhető elemeket tartalmaz, így a megrendelő látja, hogy az indulási helyzethez képest milyen az érkezési helyzete a résztvevőknek a trénig zárása után. Erről írásos visszajelzést kap a megrendelő.
 • Igénykövető tematika, módszertani illeszkedés:
  A tematika alapjainak megtartása mellett követjük a résztvevők felmerült igényeit és a kitűzött célok teljesülése mellett együtt alakítjuk a trénig tematikáját.
 • A megszokott tréningfeladatok helyett kihívást jelentő, érdekes, innovatív feladatokkal dolgozunk (kulcskereső társasjáték, szociotechnikai akciójáték, action learning), melynek hatása a tapasztalataink szerint sokkal mélyebb és tartósabb szemléletváltozást, készségfejlődést eredményez. Emellett a szükséges információk átadása is megtörténik a résztvevők aktív bekapcsolódása mellett.
 • Hosszú távú projekt / pályázati együttműködés lehetősége az ötlettől a megvalósításig.
 • Akkreditált szervezetként a Szikra Alapítvány is foglalkoztat megváltozott munkaképességű munkavállalókat, így az általunk kínált szolgáltatások tartalmát szervezetirányítás, gazdaságosság oldaláról is mérlegelni tudjuk, saját tapasztalatainkat hasznosítva e területen is.
Betű-méretezés