“Újratervezés” – Tréning

Szeretettel meghívjuk Önt a Szikra Alapítvány szervezésében megvalósuló “Újratervezés” pályaváltás felnőttkorban tréningre. Napjaink gyorsan változó világa a munkavállalóktól a korábbinál nagyobb rugalmasságot követel. Ma már nagyon ritka, hogy valaki egy munkahelyen töltse el aktív pályafutását. Gyakori, hogy egy betegség, gyermekáldás más életforma, kényszerít minket váltásra, új szakma tanulására.

Bármi is legyen a pályamódosítás oka, fontos, hogy azt átgondoltan és megtervezetten vigyük végbe.
Ehhez ad információt, praktikus, gyakorlati tanácsokat, útmutatást az „Újratervezés” tréning.

 

Időpont: 2015. július 13. hétfő 09.00-16.00
Helyszín: Szikra Alapítvány, 3525 Miskolc, Széchenyi u. 19. 4/3.

Cél: a tréningen részvevő személyiségének, képességének, érdeklődésének és nem utolsó sorban a munkaerő-piaci keresletnek megfelelő pályatervet tudjon készíteni és megvalósítani.

Hosszú távú cél, hogy visszajuttassa ennek megfelelően a munkaerőpiacra azokat az álláskeresőket, akik valamilyen okból elveszítették munkájukat, a tanult szakmájukban nem tudnak elhelyezkedni, a meglévő tudásuk és képességeik fejlesztésre szorulnak.

Kinek szól a tréning: felnőtteknek, akik helyzetüket a foglalkoztatottság hiányában kilátástalannak érzik, elbizonytalanodtak, pályaelképzelése még kialakulatlan (Melyik képzési formát válasszam? Milyen szakma felel meg nekem? Mivel lehet ma Magyarországon elhelyezkedni? Hol akadok el mindig?)

Kiemelten javasolt: megváltozott munkaképességű munkavállalóknak és bárkinek, aki szeretne szakmát, vagy munkaterületet váltani.

Módszer: pályaorientációs és életpálya-tervezési csoportos tanácsadás, információnyújtás, tesztek, kérdőívek, tapasztalati tanulás gyakorlatokon keresztül.

Vezeti: Lengyel Anett, foglalkozási tanácsadó, Szikra Alapítvány

Amiről szó lesz a tréningen:

  • Felnőttképzés formái (iskolarendszeren belüli és iskolarendszeren kívüli, non-formális, informális tanulás). Új szakma tanulása, szakmán belüli továbblépési lehetőségek (ingyenes képzési lehetőségek, szakmatanulás vagy képességfejlesztés, ismeretszerzés- pl. online tanfolyamok, egyéb az elhelyezkedést segítő bizonyítványok pl. nyelvtanulás, számítógépes tudás, jogosítvány).
  • Karrier és önismeret. Életszakaszok és életfeladatok.
  • Célkitűzés, egyéni pályaterv készítése.

 

Miskolc, 2015. június 29.

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni a munka@szikraalapitvany.hu címen lehet 2015. július 10. 12:00-ig.

A hivatalos meghívó innét letölthető